X

 

معرفی کتابخانه

كتابخـانه پژوهشگاه به عنوان یکی از غنی ‌ترین کتابخـانه‌های تخصصی- پژوهشی دارای منابع مرتبط با حوزه­های موضوعی ریاضیات، فیزیک، کامپیوتر، ذرات، علوم نانو، علوم شناختی، زیستی و نجوم فعالیت می کند، که با توجه به رسالت، اهداف و مأموریت پژوهشگاه به منظور ارائه خدمات به اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و دانشجویان پژوهشگاه و سایر مؤسسات آموزشی/پژوهشی و دانشگاه­ها ایجاد شده است. کتابخانه هم­زمان با تأسیس پژوهشگاه در سال 1368 ایجاد شده و در سال 1370 رسماً فعالیت خود را آغاز نموده است. هم اکنون این بخش شامل کتابخانه مرکزی واقع در ساختمان اختیاریه و کتابخانه شاخه فیزیک واقع در ساختمان فرمانیه می باشد.

کتابخانه همواره سعی داشته به عنوان مهم ترین منبع اطلاعاتی و پژوهشی جامعه خود مجموعه ای متوازن و سازمان یافته ــ در رشته های مرتبط و هماهنگ با اهداف و برنامه های پژوهشی پژوهشگاه ــ فراهم آورد. در حال حاضر این مجموعه شامل: 29473 عنوان (32908 نسخه) کتاب لاتین چاپی، 15094 عنوان کتاب لاتین الکترونیکی، 258 عنوان کتاب فارسی، 649 عنوان نشریه لاتین (576 عنوان نشریه الکترونیکی و 73 عنوان نشریه چاپی)، 603 عنوان میکروفیلم و 2 پایگاه الکترونیکی MatheSciNet  CIVILICA &  است.

 

سازماندهی، دسترس پذیر بودن منابع و اطلاعات علمی مورد نیاز پژوهشگران و دانشجویان جهت پیشبرد امر آموزش و پژوهش هدف اصلی کتابخانه مرکزی می‌باشد. وظایف کتابخانه مرکزی عبارت است از:
  • گردآوری مواد کتابخانه‌ای اعم از چاپی، غیرچاپی و الکترونیکی
  • انجام خدمات فنی (فهرست‌نویسی، سازماندهی و نمایه سازی) کلیه منابع کتابخانه
  • راهنمایی و آموزش مراجعین در بازیابی و استفاده از منابع اطلاعاتی.

    برای عضویت در کتابخانه نیاز به تکمیل فرم عضویت، کپی کارت ملی و مدارک کاری است.

    اعضای درون سازمانی (اساتید و پژوهشگران، دانشجویان مرکز و کارمندان) باید رابطه آنها به تایید مدیراجرایی واحد مربوطه برسد.

    برای اعضای برون سازمانی مدارک کاری لازم است به صورت زیر ارائه شود:

    ·        کپی حکم کارگزینی برای اساتید،

    ·        معرفی نامه و نامه مهرشده کتابخانه توسط دانشگاه جهت عودت منابع پیش از تسویه حساب با دانشگاه برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و بالاتر در رشته های مرتبط،

    و معرفی نامه برای دانشجویان مقطع کارشناسی یا رشته های غیرمرتبط (این گروه فقط اجازه استفاده از منابع را در محل کتابخانه دارند).

    کتاب ها برای مدت یک ماه امانت داده می شود و پس از آن امکان تمدید به صورت حضوری، تلفنی و ایمیلی وجود دارد.

    تمدید به دفعات می تواند انجام شود و هر بار برای یک ماه، تا زمانی که کتاب توسط فردی دیگر رزرو شود و یا فرد امانت گیرنده در تمدید و بازگشت کتب بی نظمی داشته باشد.

    کتابهای مرجع (این کتابها پیش از شماره رده حرف م یا R دارند) و پایان نامه ها  امانت داده نمی شوند.

    مراجعین برای استفاده از اینترنت کتابخانه، از بخش امانت یوزر و پسورد دریافت می کنند.

میزان خدمات در این کتابخانه بر اساس مقطع تحصیلی دانشجویان و نوع استخدام به اشکال متفاوت و به شرح زیر است:
مقطع تحصیلی                   تعداد کتاب مدت زمان امانت    
دکترا و هیئت علمی      5     یک ماهه    
محقق و پژوهشگر      3     یک ماهه    
کارشناسی ارشد(برون سازمانی)      2      یک ماهه    
کارشناسی صرفا استفاده در محل کتابخانه      صرفا استفاده در محل کتابخانه